Rabu, 17 November 2010

BAKA

Adapun yang dari ibu itu ialah’
Roma, Kulit, Daging dan Darah
Adapun yang dari bapa itu ialah:
Urat, Sendi, Tulang dan Otak

Dalam kitab suci Al-Quran isteri itu ditafsirkan sebagai tanah ladang suami, untuk bercucuk tanam. Dalam Budaya Melayu ibu itu pertiwi. Pertiwi itu ialah tanah. Sebab itulah sering kita mendengar: Ibu pertiwi tanah tumpah darahku.

Maka kebanyakannya apabila ibu sakit kencing manis anaknya pun ikut sama.

Baka urat dari bapa. Maka apabila bapa tidak kuat uratnya, anak pun ikut tidak kuat. Maka adakalanya lemah urat dan lemah syahwat juga dari keturunan.

TOLONG BACA

KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI, DISINI INGIN SAYA BERPESAN SEIKHLAS HATI JIKALAU MAHU BERURUSAN DENGAN SAYA TOLONG JANGAN SMS ATAU WHATSAPP. SAYA MEMANG TIDAK AKAN LAYAN, TOLONG JANGAN BUANG DUIT KREDIT TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEMATA-MATA MAHU TANYA ITU DAN INI MELALUI SMS ATAU WHATSAPP. JIKA MEMBUAT TEMUJANJI DENGAN SAYA SILA BERITAHU SEKIRANYA TIDAK JADI DATANG BERURUSAN DENGAN SAYA. JANGAN BAZIRKAN MASA SAYA YANG BERHARGA UNTUK TETAMU SAYA YANG MEMERLUKAN KHIDMAT DARIPADA SAYA. SEKALI LAGI INGIN SAYA BERITAHU KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEKALIAN, BAHAWA SAYA TIDAK PANDAI MENGURUT, SAYA HANYA TOLONG SEMAMPU YANG BOLEH SEIKHLAS HATI SAYA. RAMAI LAGI TUKANG URUT PROFESIONAL DAN HEBAT-HEBAT DI LUAR SANA SILA CARI MEREKA DAHULU SEBELUM CARI SAYA. PERCAYALAH.