Ahad, 15 Januari 2017

4 Sebab Mengapa Sesetengah wanita tidak mahu Seks

Apabila seorang wanita tidak berminat dengan seks dan ia mungkin mempunyai kaitan dengan perhubungan beliau, pendidikan beliau, atau sesuatu yang lain dalam pengalaman beliau, tetapi boleh jadi juga masalah kesihatan.

Sebagai contoh:

1. Kekurangan aliran darah
Kencing manis dan tekanan darah tinggi adalah antara masalah kesihatan yang boleh menyekat aliran darah kepada kemaluan.

2. Isu-isu hormon
Menopause, menyusukan bayi, pil kawalan kelahiran, dan tiroid masalah boleh menjejaskan keinginan seksual.

3. Kesan sampingan daripada ubat-ubatan
Antidepresan dan ejen kemoterapi seperti tamoxifen sering dipersalahkan. Menghampiri menopause, dia berhenti mahu seks dan perlahan-laham aliran nafsu mengendur.

 4. Kerosakan saraf
Selalunya berkaitan pembedahan pelvik boleh menyebabkan kerosakan saraf, penyakit seperti multiple sclerosis atau Parkinson.
Sebab-sebab lain mungkin untuk keinginan seks terlalu rendah termasuk kekurangan tidur atau kemurungan.

Berbincang dengan doktor atau ahli terapi seks
Jika anda mempunyai keinginan seks rendah, dapatkan pemeriksaan doktor. Sama ada mahu atau tidak anda mesti berunding dengan ahli terapi seks bertauliah. Mereka boleh membantu, kerana masalah seks biasanya mencipta isu psikologi atau hubungan, juga.

Sebaliknya, jika anda merasa kekurangan tentang keinginan seks adalah kerana isu fizikal dan doktor anda tidak mampu atau bersedia untuk membantu, anda perlu berunding dengan pakar perubatan seksual.

Rawatan
Ini berbeza-beza bergantung kepada punca masalah, tetapi anda mungkin diberi ubat preskripsi, mengambil estrogen atau testosteron, dengan mengambil ubat yang meningkatkan tahap dopamin, atau cuba produk seperti Eros Therapy, alat preskripsi hanya diluluskan oleh FDA yang menggunakan sedutan lembut untuk meningkatkan aliran darah ke kelentit dan vulva. Sesetengah wanita juga boleh melihat peningkatan daya terapi seks dengan melakukan senaman, atau berjumpa pakar kaunseling tentang masalah hubungan dengan pasangan.

TOLONG BACA

KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI, DISINI INGIN SAYA BERPESAN SEIKHLAS HATI JIKALAU MAHU BERURUSAN DENGAN SAYA TOLONG JANGAN SMS ATAU WHATSAPP. SAYA MEMANG TIDAK AKAN LAYAN, TOLONG JANGAN BUANG DUIT KREDIT TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEMATA-MATA MAHU TANYA ITU DAN INI MELALUI SMS ATAU WHATSAPP. JIKA MEMBUAT TEMUJANJI DENGAN SAYA SILA BERITAHU SEKIRANYA TIDAK JADI DATANG BERURUSAN DENGAN SAYA. JANGAN BAZIRKAN MASA SAYA YANG BERHARGA UNTUK TETAMU SAYA YANG MEMERLUKAN KHIDMAT DARIPADA SAYA. SEKALI LAGI INGIN SAYA BERITAHU KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEKALIAN, BAHAWA SAYA TIDAK PANDAI MENGURUT, SAYA HANYA TOLONG SEMAMPU YANG BOLEH SEIKHLAS HATI SAYA. RAMAI LAGI TUKANG URUT PROFESIONAL DAN HEBAT-HEBAT DI LUAR SANA SILA CARI MEREKA DAHULU SEBELUM CARI SAYA. PERCAYALAH.