Rabu, 16 November 2011

Rawatan Resdung

Pemuda berumur 32 tahun berbangsa India, baik tutur kata dan bersopan-santun telah datang ke rumah aku memenuhi temujanjinya untuk mengurut dan membuat rawatan resdung. Berasal dari Kampung Teluk Pulai dan bekerja di West Port sebagai operator pengeluaran serta masih bujang.
Hama resdung keluar dari rongga telinga. Rasa gatal tuhan saja yang tahu katanya.
Hama resdung keluar dari rongga dahi. Mata ditutup dengan kain kapas agar asap lilin tidak masuk ke mata dan boleh menyebabkan mata menjadi pedih dan mengalir air mata.

Hama resdung perlu di buang, kalau dibiarkan muka akan menjadi gatal-gatal terutama di bahagian dahi, hidung, dagu dan telinga. Wajah akan kusam kerana hama banyak bersarang di dalam kulit muka.

Sudah lama katanya tidak membuat rawatan resdung, hama resdung banyak keluar dan wajah beliau kembali berseri semula.

Rawatan resdung Atau Seduan Atau Sinus

Upah Lilin Resdung Atau Seduan Atau Sinus
1 Batang Kain Lilin RM 5.00
6 Batang Kain Lilin RM 25.00

Upah Bekam Resdung Atau Seduan Atau Sinus
 Biasa (Sekitar Muka) 5 Tapak RM 35.00
Overhaul (Sekitar Muka Dan Badan) 9++ Tapak RM 100.00

PERINGATAN:
Sebelum Datang Bekam, Makan Seadanya Untuk Alas Perut.

TOLONG BACA

KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI, DISINI INGIN SAYA BERPESAN SEIKHLAS HATI JIKALAU MAHU BERURUSAN DENGAN SAYA TOLONG JANGAN SMS ATAU WHATSAPP. SAYA MEMANG TIDAK AKAN LAYAN, TOLONG JANGAN BUANG DUIT KREDIT TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEMATA-MATA MAHU TANYA ITU DAN INI MELALUI SMS ATAU WHATSAPP. JIKA MEMBUAT TEMUJANJI DENGAN SAYA SILA BERITAHU SEKIRANYA TIDAK JADI DATANG BERURUSAN DENGAN SAYA. JANGAN BAZIRKAN MASA SAYA YANG BERHARGA UNTUK TETAMU SAYA YANG MEMERLUKAN KHIDMAT DARIPADA SAYA. SEKALI LAGI INGIN SAYA BERITAHU KEPADA TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEKALIAN, BAHAWA SAYA TIDAK PANDAI MENGURUT, SAYA HANYA TOLONG SEMAMPU YANG BOLEH SEIKHLAS HATI SAYA. RAMAI LAGI TUKANG URUT PROFESIONAL DAN HEBAT-HEBAT DI LUAR SANA SILA CARI MEREKA DAHULU SEBELUM CARI SAYA. PERCAYALAH.